Ajax toch kansen toegedicht: 'Het elftal van Alfred herbergt óók veel kwaliteit'

12 oktober 2022 om 09:53

Ajax leeft tussen hoop en vrees voor de Champions League-return tegen Napoli, maar John van den Brom ziet wel degelijk kansen voor de ploeg van coach Alfred Schreuder. Hij denkt dat onderschatting op de loer ligt bij de Italiaanse topclub.

Van den Brom staat momenteel aan het roer bij Lech Poznan, maar is de Eredivisie niet uit het oog verloren. "Wat ik vanuit Polen meekrijg is, dat het vertrouwen van Ajax broos is", vertelt de 56-jarige trainer aan De Telegraaf. "Komt Napoli snel op voorsprong, dan is de kans groot dat hun geweldige reeks wordt voortgezet. Maar als Ajax er een echte wedstrijd van weet te maken, zie ik zeker kansen, want laten we niet vergeten dat het elftal van Alfred óók veel kwaliteit herbergt. Ajax hoeft echt nog niet te wanhopen. Dat leren de statistieken."

Van den Brom denkt bovendien dat er sprake kan zijn van onderschatting bij Napoli. "Het mag niet en het kan niet, maar het gebeurt toch geregeld dat na een ruime zege een tegenstander wordt onderschat. Spelers denken vanwege het eerdere grote krachtsverschil dat het wel goed komt en zetten onbewust een stapje minder, terwijl de opponent getergd is."