Strand Larsen-transfer naast Antony-deal gelegd: 'Had miljoenen gescheeld'

16 september 2022 om 08:50

Mark-Jan Fledderus, technisch directeur bij FC Groningen, heeft tekst en uitleg gegeven over de transfer van Jørgen Strand Larsen. De Noorse spits werd op de slotdag van de transferperiode voor een recordbedrag van elf miljoen euro verkocht aan Celta de Vigo.

Bologna en Middlesbrough wilden al eerder toeslaan, maar Groningen wist de verkoop van Strand Larsen tot 31 augustus te rekken. Dat heeft een reden, stelt Fledderus. "De hoogste bedragen worden betaald als de druk hoog is, kijk maar naar Antony en Ajax. Ik ga geen exacte bedragen noemen, maar als wij ervoor gekozen hadden om Jørgen vóór de competitiestart te verkopen, had dat ten opzichte van de uiteindelijk gesloten deal miljoenen gescheeld", laat hij optekenen door Voetbal International.

Als het aan Fledderus lag, was Strand Larsen gebleven. "Dan hadden we nu een goede spits gehad die er vijftien tot twintig zou maken en zou ik er als td rustig bij zitten. In plaats daarvan maak ik de afweging: wat is het beste voor FC Groningen?" Dat dit mogelijk ten koste gaat van het sportieve aspect, stuit Fledderus tegen de borst. "Voor de duidelijkheid: wij willen ook presteren en winnen, het liefst zo snel mogelijk. Alleen moet je sommige dingen de tijd durven geven. Alleen kunnen of willen heel veel mensen dat niet. Dat vind ik het zwaarste van mijn job."