Barcelona verlengt contract Gavi en neemt gigantische afkoopsom op

14 september 2022 om 11:46
Laatste update: 14 september 2022 om 14:05

Het is eindelijk rond. FC Barcelona heeft het contract van middenvelder Gavi verlengd tot medio 2026. De afkoopsom van de sierlijke speler is verhoogd van vijftig miljoen euro tot maar liefst één miljard euro.

De contractverlenging hing al een tijdje in de lucht, maar werd woensdagochtend pas wereldkundig gemaakt. De achtienjarige Gavi had tot voor kort een contract tot 2023. De club van trainer Xavi wilde koste wat kost voorkomen dat het de tienvoudig international van Spanje kwijt zou raken.

Zo zou er interesse zijn geweest van Liverpool, al leek een vertrek nooit echt aan de orde. Het toptalent was afgelopen seizoen zeer belangrijk en speelde mee alsof hij al jarenlang een dragende kracht is voor de Catalanen. Ondanks zijn jonge leeftijd kwam het gigantische talent al 54 keer in actie voor Barcelona.

De stormachtige ontwikkeling van Gavi pakt niet voor iedereen even positief uit. Zo komt Frenkie de Jong, een directe concurrent van de Spanjaard, dit seizoen beduidend minder aan spelen toe. Dinsdagavond had Xavi tegen Bayern München (2-0 nederlaag) opnieuw geen basisplaats over voor de Nederlander. Gavi speelde daarentegen wel vanaf de eerste minuut.