Zwaarbevochten zege PEC, ADO pakt puntje in extremis, NAC verliest in Amsterdam

12 september 2022 om 21:56

PEC Zwolle blijft koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Het boekte in Alkmaar een zwaarbevochten overwinning op Jong AZ. Het ADO Den Haag van Dirk Kuyt (foto) stelde alsnog een puntje veilig, maar wint weer niet.

Jong AZ - PEC Zwolle 2-3
PEC kwam na ruim twintig minuten spelen op een verdiende voorsprong dankzij Lennart Thy, die een frommeldoelpunt uiteindelijk op zijn naam kreeg. Kort daarna kreeg PEC een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen, ware het niet dat Bram van Polen een strafschop miste. Kort daarna veroorzaakte hij er zelf een, waardoor Jong AZ gelijk kon komen.

PEC dreigde vroeg in de tweede helft kopje onder te gaan toen Jong AZ dankzij Iman Griffith weer op voorsprong kwam, maar in een tijdsbestek van zes minuten werd de achterstand omgezet in een voorsprong. Eerst scoorde Younes Taha El Idrissi, daarna was het woord aan Dean Huiberts. Daardoor staat PEC na zeven wedstrijden nog altijd aan kop.

Almere City - FC Eindhoven 1-1
De wedstrijd tussen Almere City en FC Eindhoven kwam pas in de slotfase echt los. Met nog een kwartier op de klok zorgde Jeredy Hilterman vanaf elf meter voor de 1-0. Hij dreigde Eindhoven de eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen, maar Colin Seedorf dacht daar anders over en maakte tien minuten voor tijd weer gelijk.

In de slotfase had het werkelijk alle kanten op kunnen vallen, maar doelpunten vielen er in Almere niet meer.

Jong Utrecht - ADO Den Haag 1-1
Als er een ploeg was die in de openingsfase een doelpunt verdiende, dan was het ADO wel. Het ontbrak de ploeg van Kuyt echter aan geluk en ook een stukje scherpte. Jong Utrecht was bij vlagen ook niet bij de les, waardoor ADO een achterstand bespaard bleef.

In de tweede helft miste ADO simpelweg de stootkracht om het Jong Utrecht écht lastig te maken. Gevaarlijk werden de Hagenaars wel, maar meer dan dat was het niet. Na een kwartier spelen in de tweede helft liet Jong Utrecht de tanden zien en met nog twintig minuten op de klok zorgde Derensili Sanches Fernandes voor het openingsdoelpunt in de Galgenwaard.

Jong Utrecht had de wedstrijd in de slotfase in het slot moeten gooien, liet dat na, en kreeg daar met nog een paar minuten spelen de rekening voor gepresenteerd toen Nigel Owusu alsnog 1-1 maakte.

Jong Ajax - NAC Breda 3-1
Het begin was veelbelovend voor NAC, dat via Boyd Lucassen de paal raakte en kort daarna dankzij Jort van der Sande op voorsprong kwam op sportpark De Toekomst. NAC had voor rust nog op 0-2 of zelfs 0-3 kunnen komen, maar liet dat na.

In de tweede helft liep NAC in rap tempo tegen een achterstand aan. Roy Kortsmit kon een vrije trap van Jong Ajax nog keren, maar had geen antwoord op de inzet van Kik Pierie. De 2-1 van Gabriel Misehouy volgde niet veel later. Zowel Jong Ajax als NAC moest in de slotfase verder met tien man nadat Sontje Hansen en Sabir Agougil het met elkaar aan de stok kregen. Ze moesten allebei met rood vertrekken.

Niet veel later besliste Giovani de wedstrijd voor Jong Ajax. Jong Ajax klimt naar plaats zeven en passeert NAC, dat achtste staat.

Roda JC - De Graafschap 3-2
Het wil maar niet vlotten voor De Graafschap, dat ook in Kerkrade al snel achter de feiten aanliep. Bryan Limbombe scoorde na een kwartier spelen, waarna ook Dylan Vente de trekker overhaalde. Kansloos was De Graafschap echter niet. Het kreeg zeker in de eerste helft kansen om er weer een wedstrijd van te maken. Roda was simpelweg effectiever.

Na rust maakte Roda er 3-0 van (weer via Limbombe). Giovanni Korte scoorde snel, weerna Devin Haen de wedstrijd in de slotfase weer spannend maakte. Een 3-3 was voor De Graafschap echter te veel gevraagd. De ploeg van Adrie Poldervaart blijft steken op plaats zeventien.