Eredivisie-flops: twee scheidsrechters, ook PSV en Feyenoord vertegenwoordigd

12 september 2022 om 11:00

Het weekend is weer voorbij, speelronde zes van de Eredivisie zit erop en dus het weer tijd voor onze wekelijkse floplijst. Dit weekend zijn opvallend veel clubs vertegenwoordigd in de lijst.

Remco Balk (SC Cambuur)
Vorige week moest hij al vroeg gewisseld worden omdat hij te dicht bij een rode kaart kwam tegen Ajax, dit weekend overkwam Balk precies hetzelfde tegen FC Groningen: na 27 minuten haalde trainer Henk de Jong hem al naar de kant. Dat mag niemand gebeuren, maar een aanvaller al helemaal niet. Balk zal moeten leren om zichzelf te beheersen en minder onhandig te zijn.

Dogan Erdogan (Fortuna Sittard)
Fortuna leek tegen NEC eindelijk zijn eerste wedstrijd van het seizoen te gaan winnen, maar invaller Erdogan wist de boel volledig te verstieren. Na negen minuten mocht de Turk alweer gaan douchen nadat hij twee domme gele kaarten pakte. Daarna kreeg Fortuna in de blessuretijd de gelijkmaker om de oren.

Edwin van de Graaf en Serdar Gözübüyük (KNVB)
De twee scheidsrechters hebben er dit weekend samen voor gezorgd dat er een nieuwe discussie is ontstaan, over fifty-fifty-beslissingen die vaak goed uitpakken voor topclubs. Van de Graaf gaf Edson Álvarez geen tweede gele kaart tegen sc Heerenveen om 'een hoop gedoe' te voorkomen, terwijl Gözübüyük een erg dubieuze penalty gaf aan PSV en weigerde om dat voor de camera uit te leggen. Het zou goed zijn als beide heren de komende dagen eens goed over hun handelen gaan nadenken.

Nick Olij (Sparta Rotterdam)
Van Elftal van de Week naar Flopelftal van de Week: de ongelukkige eer is weggelegd voor Olij. Na zijn sterke optreden tegen FC Volendam kende de goalie een ongelukkige avond in De Kuip. Olij verrichtte weliswaar een aantal prima reddingen, maar dat werd overschaduwd door zijn twee fouten die voorafgingen bij de 2-0 van Feyenoord.

Richairo Zivković (FC Emmen)
De spits heeft het zwaar sinds zijn terugkeer in de Eredivisie. Op bezoek bij Excelsior kwam Zivković opnieuw zwak voor de dag: hij wist weliswaar een kans te creëren, maar die hielp hij om zeep. Voor de rest van de wedstrijd was de spits onzichtbaar.

Oussama Idrissi (Feyenoord)
Hij gaf zijn eerste assist in dienst van Feyenoord, maar Idrissi wist ook tegen Sparta niet te overtuigen voor Feyenoord. De linksbuiten was zelfs de enige speler die geen degelijk niveau haalde bij de Stadionclub. Alle acties van Idrissi zijn te voorspelbaar, waardoor hij totaal niet dreigend is. De Marokkaans international zal daar een oplossing voor moeten vinden.

Joost van Aken (sc Heerenveen)
In grote delen van de wedstrijd tegen Ajax wankelde de Heerenveen-defensie flink. Dat is lang niet alleen de schuld van Van Aken, maar hij speelt daar wel zeker een rol in. Bij een aantal tegentreffers zag hij er niet lekker uit, zoals de vierde, terwijl Ajax ook nog meer kansen kreeg dankzij het matige spel van Van Aken, zowel met als zonder bal.

Rami Kaib (sc Heerenveen)
We blijven nog even bij Heerenveen, want ook de linksback van de Friezen kende een rotavond. Kaib werd bij vlagen helemaal dolgedraaid door Dusan Tadic, die tot die dag niet in grootse vorm verkeerde bij Ajax.

Isamael Saibari (PSV)
De jeugdinternational begon nog goed aan het seizoen, maar nu begint de kritiek langzaam te komen op de jongeling. Dat is niet onterecht, want Saibari is niet productief genoeg: dit seizoen scoorde hij niet en gaf hij één assist in tien duels als PSV-aanvaller. Ook tegen RKC miste Saibari een grote kans, waarna hij gewisseld werd.