'Zoektocht naar nieuwe trainer begonnen: Chelsea klopt aan bij Brighton'

7 september 2022 om 13:15
Laatste update: 7 september 2022 om 13:52

In Engeland wordt al volop gesproken over de opvolger van Thomas Tuchel, die woensdagochtend de laan uit werd gestuurd bij Chelsea. Kort na de bekendmaking van het ontslag van de Duitser vielen onder meer de namen van Graham Potter en Mauricio Pochettino. Eerstgenoemde lijkt de beste papieren te hebben.

The Blues beleefden dinsdagavond een dramatische start aan het nieuwe Champions League-seizoen door met 1-0 te verliezen van Dinamo Zagreb. Het bestuur besloot hierop Tuchel, die ook in de Premier League teleurstellend presteerde, te ontslaan. 

Volgens het gerenommeerde Engelse sportmedium The Guardian is Graham Potter dé gedroomde opvolger van Tuchel. De Engelsman staat momenteel nog aan het roer bij Brighton & Hove Albion. Daar doet hij het uitstekend. The Seagulls staan knap vierde en versloegen afgelopen weekend Leicester City met liefst 5-2. Transferexpert Fabrizio Romano weet te melden dat Chelsea Potter inmiddels zelfs al officieel heeft benaderd. 

Volgens The Guardian worden ook Mauricio Pochettino en Zinedine Zidane serieus overwogen als kandidaten. Beiden oefenmeesters zijn werkloos na hun laatste klussen bij respectievelijk Paris Saint-Germain en Real Madrid. Chelsea zelf gaat geen uitlating doen over de situatie en meldt zich pas zodra het een nieuwe trainer heeft.