Assistkoning De Bruyne ziet ondanks stortvloed aan goals uitdaging voor Haaland

7 september 2022 om 12:43
Laatste update: 7 september 2022 om 12:51

Erling Haaland luisterde dinsdag zijn Champions League-debuut voor Manchester City op met twee treffers tegen Sevilla (0-4) winst. Aanvoerder Kevin de Bruyne, die vaak de assist verzorgt voor de Noorse superspits, ziet echter nog een grote uitdaging voor Haaland.

Haaland is stormachtig begonnen na zijn overstsap van Borussia Dortmund. Door de twee treffers in Spanje dinsdag staat de teller al op twaalf doelpunten in zeven officiële duels. Pas het begin, zo denkt De Bruyne. "De wijze waarop hij zich heeft aangepast aan hoe wij spelen is echt heel goed, maar buiten het doelunten maken om is er nog een ander onderdeel van ons spel", aldus De Bruyne voor de camera's van BT Sport

De Belg vervolgt: "En ik denk dat dat onderdeel lastiger is om je eigen te maken. Als hij zich volledig aan kan passen aan onze spelwijze, dan gaat het niveau echt omhoog. Dat is ook wat we van hem eisen. Maar als je zoveel scoort, gaat de aandacht daar natuurlijk uit. Maar wij, en ook hij, weten dat het nog veel beter kan."

Komende zaterdag kunnen de twee weer aan de bak. Dan staat het topduel met Tottenham Hotspur op het programma. City en The Spurs hebben momenteel beiden 14 punten en delen de tweede plek achter koploper Arsenal.