En dat is drie: Manchester United en Ten Hag winnen opnieuw

1 september 2022 om 22:51

Erik ten Hag heeft met Manchester United de derde wedstrijd op rij gewonnen. Na duels met Liverpool en Southampton moest ook Leicester City eraan geloven, al ging het moeizaam: 0-1.

Ten Hag koos er wederom voor om Cristiano Ronaldo, ondanks dat hij blijft, en Harry Maguire op de bank te zetten. Net als Donny van de Beek, maar Jadon Sancho, Christian Eriksen, Marcus Rashford én Tyrell Malacia speelden wel. Laatstgenoemde gaf zijn visitekaartje af.

Zonder al te veel moeite kwam Manchester United op voorsprong in het King Power Stadium. Na uitstekend teamwerk rondde Sancho af, maar daarbij moet ook worden gezegd dat de verdediging meer had moeten doen. Hoewel het niet van een leien dakje liep, zag je langzaam wel automatisme in de ploeg van Ten Hag. Leicester hield de boel voor de rust dicht.

Met nog ruim twintig minuten op de klok werd Ronaldo door Ten Hag ingebracht, die vanaf de zijlijn zag hoe zijn ploeg het overwicht niet wist te benutten. Kansen waren er wel degelijk: eerst voor Rashford, daarna voor Ronaldo. Mede dankzij een ijzersterke Malacia wist Manchester United de nul te houden.

En dus heeft Manchester United de smaak flink te pakken. De eerste twee wedstrijden werden verloren, maar Ten Hag zet inmiddels een reeks van drie gewonnen wedstrijden op rij neer. Manchester United staat vijfde in Engeland.