Officieus basisdebuut bij Feyenoord: 'Goede wedstrijd van mij, op naar meer'

25 juli 2022 om 18:56

Mimeirhel Benita krijgt deze voorbereiding de kans om zich te laten zien bij Feyenoord. Zijn officieuze basisdebuut in het oefenduel met Olympique Lyon smaakt naar meer voor de achttienjarige rechtsback.

Benita maakt voor het eerst de voorbereiding mee met de selectie van trainer Arne Slot. "Ik ben supertrots op mezelf dat ik er hier bij ben en nu ook mijn eerste wedstrijd in de basiself. Ik heb tot nu toe alleen maar mooie dingen meegemaakt", zegt hij tegen Feyenoord TV. Hoewel de Rotterdammers met 0-2 verloren van Lyon, is de verdediger tevreden. "Ja, het was een goede wedstrijd van mijn kant. Op naar meer. Ik hoop vaker in de basis te mogen starten."

Ook trainer Arne Slot is tevreden over het optreden van Benita. "Ik vond dat Mimeirhel zich prima heeft laten zien tegen een sterke ploeg en directe tegenstander. Hij had ook een aantal uitstekende aanvallende acties." Hoewel hij nog wacht op zijn Eredivisie-debuut, deed Benita vorig seizoen al wel twee keer mee in de Conference League. Dit seizoen wil hij daar dus op voortborduren. "We hebben een taaie voorbereiding gehad. De resultaten waren minder, maar die zeggen niet zoveel. In de competitie is alles anders", besluit het talent.