Veertien tegengoals voor Feyenoord: "Dat zou je zorgwekkend kunnen noemen, ja"

24 juli 2022 om 22:57

In Feyenoord zit muziek, maar er is niemand die de doelpunten maakt en er vallen veel tegengoals. Jens Toornstra snapt de kritiek.

Tegen Olympique Lyon volgde de derde oefennederlaag van deze voorbereiding. "Het resultaat was niet goed, het spel was ook nog niet top. Je ziet wel dat we stappen maken, maar ook dat we er nog niet zijn. Er zijn nog genoeg verbeterpunten, dat is duidelijk", zegt Toornstra op de persconferentie.

"Het ligt bij ons ook een beetje aan de laatste fase: passes die niet aankomen, verkeerde keuzes.. Echt grote kansen hebben we niet gekregen, dat moet sowieso beter. In het drukzetten waren we stukken scherper dan de afgelopen weken, maar ook dat kan beter", zegt Toornstra.

Feyenoord kreeg deze voorbereiding al veertien goals tegen en maakte er slechts twee. Toornstra: "Dat is niet hoopgevend, hè? Dat klopt, maar ik krijg ze liever nu tegen dan in de competitie. Dat zou je zorgwekkend kunnen noemen, ja. We beginnen met een lastige uitwedstrijd (Vitesse, red.) en willen niet achterop raken. We zien het in de trainingen, maar je wil het ook op het scorebord zien.