Fabrizio Romano: Ten Hag grijpt mis, voortgang in gesprekken Ajax en Timber

20 juli 2022 om 19:16
Laatste update: 20 juli 2022 om 19:24

Een opsteker voor Ajax: Jurriën Timber staat op het punt om zijn contract te verlengen. De naar Manchester United vertrokken Erik ten Hag wilde de centrale verdediger graag meenemen naar Old Trafford, maar volgens Fabrizio Romano gaan de gesprekken de goede kant op voor Ajax.

De huidige verbintenis van Timber loopt tot medio 2024, maar volgens Romano kan hij een verbeterde aanbieding tegemoetzien. De transferspecialist verneemt 'positieve' geluiden rondom de onderhandelingen en meldt dat een akkoord in de maak is. Achtvoudig Oranje-international Timber lijkt eieren voor zijn geld te kiezen, met het WK in Qatar op komst.

Nadat hij in 2014 met tweelingbroer Quinten (nu FC Utrecht) overkwam van Feyenoord, doorliep Timber de jeugdopleiding en groeide hij uit tot steunpilaar in het eerste elftal. Vorig seizoen vormde hij een hecht defensief blok met Lisandro Martínez naast zich en Edson Álvarez voor zich, ook wel de 'Bermuda-driehoek' genoemd. Martínez is wel met Ten Hag meegegaan naar Manchester United, maar Ajax heeft Calvin Bassey inmiddels binnengehaald als vervanger: de Nigeriaans international komt over van Rangers FC.

Het aanstaande contractnieuws van Timber zou dan weer slecht nieuws kunnen zijn voor Perr Schuurs, die in vier jaar Ajax nooit is uitgegroeid tot onomstreden basisspeler. "Ik heb vaak genoeg aangegeven dat ik iedere week moet spelen op deze leeftijd (22, red.). We zullen in de aankomende weken gesprekken voeren over wat het beste is voor mij en wat Ajax wil", liet de Limburger deze week weten na de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg.