'Savinho meldt zich na korte radiostilte bij PSV voor keuring en presentatie'

20 juli 2022 om 18:43

Sinds de transferaankondiging van PSV op 8 juli is het stil geworden rondom de Braziliaan Savinho, die echter snel voet op Nederlandse bodem zal zetten. Volgens Fabrizio Romano staat de presentatie van de Braziliaan gepland voor vrijdag.

De transfer – tot stand gekomen dankzij de City Football Group – hing al wekenlang in de lucht en werd op 8 juli dus bevestigd door PSV-directeur John de Jong. Savinho moest eerst nog afscheid nemen van familie en vrienden in Brazilië en zijn handtekening zetten bij de Franse CFG-club Troyes, die formeel zijn werkgever wordt. Volgens Romano meldt hij zich woensdag in Eindhoven, waar hij medisch gekeurd wordt. De presentatie volgt ook nog voor het weekend.

De achttienjarige Savinho – voluit Sávio Moreira de Oliveira – brak in zijn geboorteland door bij Atlético Mineiro, waar hij 34 wedstrijden in het eerste elftal speelde. Hij kan uitkomen voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, maar wordt in principe gehaald voor het eerste elftal. Zijn officiële debuut zou hij op 30 juli kunnen maken, in de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen Ajax.