Kicker onthult belangrijkste redenen voor interesse van Bayern München in De Ligt

18 juli 2022 om 16:07
Laatste update: 18 juli 2022 om 16:09

Der Kicker heeft de redenen onthuld waarom Bayern München zich graag wil versterken met Matthijs de Ligt. Volgens het Duitse medium kan de Nederlander op een aantal verschillende punten de defensie van Der Rekordmeister verbeteren. Onder andere op het gebied van leiderschap, fysiek voorkomen en kopkracht ziet Bayern München een ideale aanwinst in De Ligt.

Der Kicker noemt de leiderscapaciteit van De Ligt als één van de belangrijkste redenen. Volgens CEO Oliver Kahn is dat namelijk iets waar het nog aan schort in de defensie van Bayern. "We zijn heel erg tevreden met de kwaliteiten in ons hart van de verdediging. Maar we kunnen ons nog wel verbeteren op het gebied van leiderschap, volume en fysiek voorkomen", vertelt de oud-keeper tegenover het Duitse magazine. Vooral na het wegvallen van David Alaba in 2021 mist Bayern een echte leider in het hart van de defensie. 

Ook het fysieke voorkomen en de kopkracht van De Ligt zijn voor Bayern redenen om de verdediger aan te trekken. Op deze gebieden heeft de Nederlander een streepje voor op Dayot Upamecano en Lucas Hernández, die afgelopen seizoen vaak het centrale duo vormden. 

Bayern München is volgens verschillende internationale media erg dichtbij het aantrekken van Matthijs de Ligt. De 22-jarige verdediger gaat een contract van vijf jaar in Duitsland tekenen. De Ligt levert Juventus zeventig miljoen euro plus tien miljoen euro aan bonussen op. Op dit moment worden de laatste plooien in de onderhandelingen gladgestreken, voordat de verdediger zijn medische keuring in München heeft.