Jonkies helpen Feyenoord aan zege op Red Bull Salzburg, zorgen om Wieffer

9 juli 2022 om 16:20

Feyenoord heeft de kater van de nederlaag tegen FC Kopenhagen (0-7) weggespoeld met een overwinning op Red Bull Salzburg. Het waren de talenten die verantwoordelijk waren voor de zege op de topclub uit Oostenrijk. Wel zijn er zorgen om Mats Wieffer.

Feyenoord had wat goed te maken na de afstraffing tegen Kopenhagen, maar dreigde opnieuw kopje onder te gaan. Door slecht verdedigingswerk kwam Salzburg al snel op een 1-0 voorsprong. Feyenoord herpakte zich en kwam via Alireza Jahanbakhsh weer op gelijke hoogte, na goed werk van Jens Toornstra.

Uitgerekend de jonge spelers brachten Feyenoord in de tweede helft de overwinning. Tien minuten na de onderbreking maakte Mohamed Taabouni zijn eerste officieuze doelpunt in het eerste elftal. Het publiek kreeg een bij vlagen leuke wedstrijd voorgeschoteld, maar zag ook twee minder leuke momenten. Salzburg-middenvelder Samson Tijani verliet het veld met een ogenschijnlijk zware blessure en daarna overkwam Wieffer hetzelfde. De middenvelder moest per brancard het veld verlaten.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Pedersen; Aursnes, Toornstra, Hendrix; Jahanbakhsh, Danilo, Walemark

Opstelling Feyenoord tweede helft: Jansen; Hall, Wieffer, Valk, Benita; Kleijn, Bassett, Karim; Naujoks, Groen, Taabouni