Ajax kondigt tweeledig partnership aan: landskampioen in zee met bookmaker Unibet

21 juni 2022 om 10:05
Laatste update: 21 juni 2022 om 10:06

Ajax heeft een partnership gesloten met Unibet, een aanbieder van online kansspelen. De Amsterdammers maken via de officiële kanalen melding van een meerjarige samenwerking. De samenwerking zal zowel maatschappelijk als commercieel van aard zijn, al zal Unibet niet op het shirt van de hoofdstedelingen prijken. 

Waar de overige Eredivisie-clubs in de afgelopen maanden al overeenkomsten sloten met kansspelaanbieders, is het nu ook de beurt aan Ajax. De Amsterdammers gaan in zee met Unibet - onderdeel van de beursgenoteerde Kindred Group - dat op 8 juni een vergunning van de Nederlandse Kansspel Autoriteit (KSA) heeft gekregen. 

Unibet Impact
Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax: "We zijn verheugd met Unibet als onze nieuwste partner. Unibet staat wereldwijd bekend als voorloper op het vlak van verantwoord spelen. In ons partnership zal dit nadrukkelijke aandacht krijgen. Unibet onderscheidt zich bovendien door een hoogkwalitatief spelaanbod waar fans veel plezier uit halen. Ook dat zullen we met gezamenlijke content en activaties ondersteunen. Daarnaast zullen we ons gaan inzetten voor Unibet Impact.” 

Lennart Kessels, General Manager van Unibet Nederland, licht dit laatste element verder toe. “Met Unibet Impact zetten we in op voorlichting over verantwoord spelen, preventie van sportgerelateerde matchfixing en initiatieven voor supporters. Specifiek met Ajax willen we ons richten op verantwoord spelen in relatie tot mentale gezondheid.”

Historie
Met kansspelaanbieder Unibet gaat Ajax in zee met een bedrijf dat al in 1997 werd opgericht. Sindsdien groeide Unibet uit tot een van de grote spelers op de wereldwijde markt voor online kansspelen. In Nederland is het sinds 8 juni de negentiende vergunninghouder, sinds de online kansspelmarkt op 1 oktober 2021 in Nederland werd geopend. Binnenkort zal het bedrijf de Nederlandse website lanceren.