'Veel trainers willen niet te gek doen, maar Van Gaal is heel enthousiast'

10 juni 2022 om 21:01

Youri Mulder denkt te weten waardoor Steven Bergwijn zo goed rendeert bij het Nederlands elftal. Uit eigen ervaring weet de voormalig spits dat Van Gaal goed is in spelers vertrouwen geven met zijn enthousiasme.

In de studio bij Ziggo Sport vertelt Mulder over de bondscoach. "Ik heb Van Gaal één jaar meegemaakt, bij het tweede elftal van Ajax (in het seizoen 1988/89, red.). Toen begon hij net als trainer. Als je een goal maakte op de training, dan liep Van Gaal het veld op en pakte hij je vast: je hebt net een schitterende goal gemaakt!"

"Veel trainers willen niet te gek doen, maar hij is uit zichzelf heel enthousiast", gaat Mulder verder over Van Gaal. "Dat slaat soms ook door naar de andere kant, dan is hij een beetje negatief. Maar op mij maakt Van Gaal een goede indruk, met uitzondering van sommige interviewtjes. Hij kan je wel vertrouwen geven, dat zie je heel duidelijk bij Bergwijn. Die jongen loopt met vertrouwen het veld op."

Bij Tottenham Hotspur krijgt Bergwijn weinig vertrouwen: de aanvaller zit op de bank en wil graag vertrekken. Dat Ajax in de markt is, is inmiddels bekend.