Wijnaldum valt buiten de boot bij Oranje: 'Denk dat hij best naar Feyenoord wil'

6 juni 2022 om 18:25
Laatste update: 6 juni 2022 om 20:54

Feyenoord doet er goed aan om een poging te wagen voor Georginio Wijnaldum. Dat stelt Rob Jacobs, die hoopt dat de 31-jarige middenvelder open staat voor een terugkeer in De Kuip, zeker nu het WK in Qatar voor de deur staat.

Wijnaldum komt bij Paris Saint-Germain nauwelijks aan spelen toe. Tot overmaat van ramp is hij door bondscoach Louis van Gaal niet opgeroepen voor het Nederlands elftal. Jacobs denkt dat Wijnaldum het beste kan terugkeren bij Feyenoord. "Dat zou een geweldige zet zijn als hij bij Feyenoord aan de slag gaat", zegt de oud-trainer tegen RTV Rijnmond

Wel moet de 86-voudig international daarvoor een flink deel van zijn salaris inleveren. "Hij is inmiddels wel uitgeteld, toch? Ik denk dat Wijnaldum best wel bij Feyenoord zou willen spelen. Hij ziet ook dat 'ie daar zijn slag kan slaan. Til heeft het Nederlands elftal gehaald. Wat Til doet, heeft Wijnaldum altijd laten zien. Ik snap niets van Van Gaal", doelt Jacobs op het feit dat Til wel en Wijnaldum niet is opgeroepen.

Jacobs twijfelt er niet aan dat Wijnaldum met twee vingers in de neus mee kan in de ploeg van coach Arne Slot. "Het is geen schande om bij PSG op de bank te zitten. Hij kan er niets aan doen dat die drie (Kylian Mbappé, Lionel Messi en Neymar, red.) voorin moeten spelen. In de verdediging en op het middenveld zijn balveroveraars nodig. Dat gaat ten koste van Wijnaldum."

Wijnaldum speelde in de jeugd van Feyenoord en beleefde er ook zijn doorbraak. In 2011 maakte hij echter de gevoelige overstap naar PSV.