Van Gaal maakt indruk in België met ruime Oranje-zege: 'Zoiets doet Martínez niet'

5 juni 2022 om 07:36

België likt de wonden na de ruime nederlaag tegen het Nederlands elftal in de Nations League. Marc Degryse kraakt de defensie van de Rode Duivels, maar ziet nog een ander belangrijk verschil met Oranje: Louis van Gaal.

Nederland scoorde vrijdag vier keer in Brussel (1-4), maar volgens Degryse kwam de ploeg van bondscoach Roberto Martínez daarmee nog goed weg. "Ze krijgen nog vijf wedstrijden om zich klaar te maken voor het WK. Of de verdediging er dan klaar voor is, is de vraag. Ze kunnen de nul niet meer houden", oordeelt de oud-speler van onder meer PSV bij VTM.

Niet alleen de zwakke Belgische defensie maakte echter het verschil in de Derby der Lage Landen. Degryse is onder de indruk van Van Gaal. "Hij is nog niet zo lang bezig met deze groep, maar heeft het toch weer op de rails. Hij geeft vertrouwen aan spelers en maakt ze echt beter. Iedereen doet wat hij verlangt. Georginio Wijnaldum is er niet bij omdat hij er niet tevreden over was. Zoiets doet Martínez niet. En Steven Bergwijn bijvoorbeeld. Wat een goede wedstrijd. Bij Tottenham zit hij op de bank, maar bij Oranje heeft Van Gaal hem beter gemaakt."

Ook Jan Mulder en Ruud Vormer waren aanwezig in de studio van VTM. "Nederland was in alle opzichten beter. Qua tactiek, qua teamgeest, maar ook technisch. Nederland was echt een klasse beter dan België", stelt Mulder. Vormer: "Je zag duidelijk dat Nederland beter is. Bergwijn en Memphis Depay hebben zitten sollen met de defensie van de Rode Duivels. En hoe Frenkie de Jong daar de balletjes rondspeelde, daar kan ik echt van genieten."