Memphis treft Janssen weer: 'Zou logisch zijn als ik om hem heen ga spelen'

1 juni 2022 om 07:25

Vincent Janssen gaat eerst trouwen, maar zal zich daarna voor het eerst sinds oktober 2017 bij het Nederlands elftal melden. Memphis Depay is benieuwd naar zijn beoogde aanvalsmaatje, die hij al langer kent.

Bondscoach Louis van Gaal heeft ingezet op een systeem met twee spitsen. Waar Memphis in de vorige interlandperiode samenspeelde met Steven Bergwijn en Donyell Malen, zal binnenkort een weerzien met Janssen volgen. "Ik heb met hem gespeeld vanaf de onder vijftien en ook nog in Oranje onder Dick Advocaat en Danny Blind. Hij is een spits die balvast is en niet veel diep gaat. Dan zou het logisch zijn als ik om hem heen ga spelen. Het is leuk voor hem, dat hij is opgeroepen en dat hij de kans krijgt om zichzelf te laten zien", wordt de FC Barcelona-spits geciteerd door De Telegraaf.

Memphis heeft sowieso wel vertrouwen in het nieuwe systeem van Van Gaal. "De laatste jaren vind ik mijn weg wel bij het Nederlands elftal en probeer ik naar de ruimtes te zoeken, waar ik belangrijk kan zijn voor het team. Als dat met dit systeem is, gaat dat wel goed komen." De Oranje-internationals hebben bovendien de vertrouwde 4-3-3 nog achter de hand. "Daar hoeven we niet op te trainen. Daar kunnen we altijd naar terugschakelen. Het onwennige zit in dit systeem, dat we niet gewend zijn vanuit onze voetbalscholen. Als we op het toernooi denken dat we een tegenstander pijn kunnen doen met 4-3-3, dan kunnen we altijd weer omschakelen."

Nederland gaat zich in de komende Nations League-cyclus voorbereiden op het WK van komend najaar. Tussen vrijdag 3 juni en dinsdag 14 juni worden er vier wedstrijden tegen België, Wales, Polen en opnieuw Wales gespeeld, de overige twee wedstrijden zijn in september.