Feyenoord brengt opnieuw Van Persie-nieuws: 'Een mooie uitdaging'

31 mei 2022 om 13:24

Robin van Persie heeft zijn aflopende contract bij Feyenoord verlengd. De jeugdtrainer, die het voorbije seizoen de O16 van de Rotterdammers onder zijn hoede had, tekent bij tot de zomer van 2024.

Feyenoord maakt via de officiële kanalen bekend dat Van Persie ook volgend seizoen de eindverantwoordelijk is bij de O16. Daarnaast blijft hij actief in zijn ondersteunende rol bij de hoofdmacht als veldtrainer. "Het moge duidelijk zijn dat we als club ontzettend trots zijn dat Robin als trainer behouden blijft voor Feyenoord Academy", reageert Rini Coolen, Head of Academy. "We kijken er dan ook erg naar uit dat hij ook de komende seizoenen zijn ervaringen uit zijn imposante profcarrière gaat overbrengen op onze Academy-spelers."

Van Persie stelt dat hij in zijn debuutseizoen als jeugdtrainer veel geleerd heeft, maar ook veel plezier beleeft aan het trainersvak. "Het mooiste van het trainersvak is dat je spelers dingen ziet oppikken en daardoor iedere dag beter ziet worden. Ook volgend seizoen bestaat mijn trainingsgroep uit zeer talentvolle spelers en zal het weer een mooie uitdaging zijn om daarmee aan de slag te gaan." 

De 102-voudig international treedt in de voetsporen van zijn zoon Shaqueel van Persie, die onlangs ook zijn handtekening onder een contract bij Feyenoord zette. Voor de jonge Van Persie is het zijn eerste profcontract. Hij ligt vast tot medio 2025.