'PSV zal het toch wel eens een keertje gaan redden in De Kuip?'

2 mei 2022 om 16:34

Aad de Mos heeft de hoop op een titel voor PSV nog altijd niet opgegeven. De analist en voormalig voetbaltrainer, die zowel in Eindhoven als bij Ajax werkte, kijkt uit naar komend weekend.

Daarin gaat PSV op bezoek bij Feyenoord in De Kuip en zal Ajax het in Alkmaar gaan opnemen tegen AZ. "PSV moet sowieso winnen en als dat gebeurt, kun je kijken wat Ajax gaat doen", zegt De Mos tegen het Eindhovens Dagblad. "Als zij punten laten liggen, en een gelijkspelletje zou al ideaal zijn, dan blijft alles open tot de laatste dag. En wat zich in 2007 afspeelde, kan in voetbal altijd gebeuren."

Daarmee doelt De Mos op een ontknoping op de laatste speeldag waar niemand rekening mee houdt en waarop PSV er uiteindelijk met de schaal vandoor gaat. Om die kansen levend te houden, moet er echter wel in De Kuip gewonnen worden en dat gaat de Brabanders de laatste jaren heel moeilijk af.

"PSV maakt bij Feyenoord iets los wat ze soms niet kunnen opbrengen in andere wedstrijden", stelt de analist. "Dat is eigenlijk onbegrijpelijk, maar onder Slot is dat ook wel anders geworden. Het wordt zeker een lastige wedstrijd met de druk die PSV gaat krijgen, maar ze zullen het toch wel een keertje gaan redden in De Kuip?"