Feyenoord dreigt te struikelen over Utrecht, Sinisterra alsnog held in minuut 96

24 april 2022 om 16:28
Laatste update: 24 april 2022 om 16:38

Feyenoord heeft in aanloop naar de Europese krachtmeting met Olympique Marseille duur puntenverlies in de Eredivisie afgewend. Mike van der Hoorn leek de Rotterdammers een helpende hand toe te steken, Sander van de Streek hielp FC Utrecht aan een gelijke stand, maar diep in de blessuretijd was het Luis Sinisterra die het verschil maakte.

Trainer Arne Slot begon voor de gelegenheid met Cyriel Dessers én Bryan Linssen en de Belg kreeg meteen na de aftrap de eerste kans van de wedstrijd. Het bleek echter geen aanzet tot een spetterende eerste helft. Pas in de blessuretijd kwam Feyenoord weer in de buurt van een doelpunt, maar Reiss Nelson trof het zijnet.

Vlak na rust kon Het Legioen alsnog juichen. Nelson kwam door op rechts en gaf voor, Van der Hoorn kopte de bal schlemielig achter Fabian de Keijzer: 1-0. Feyenoord wilde direct zaken doen en de 2-0 hing in de lucht: De Keijzer redde echter oog in oog met Luis Sinisterra en Orkun Kökcü, toen die voor zijn neus opdoken.

De treffer viel zelfs aan de andere kant, na de eerste de beste uitval van de gasten. Pontus Almqvist en Othman Boussaid verzorgden het voorbereidende werk, Van de Streek gleed de 1-1 binnen. Feyenoord zag Marcos Senesi geblesseerd uitvallen en juichte tevergeefs na een afgekeurde treffer van Dessers. Het uitvallen van Tommy St. Jago – net terug na hardnekkig blessureleed – leek het enige smetje op de voetbalmiddag van FC Utrecht, dat in minuut 96 echter alsnog voor de bijl ging. Sinisterra verschalkte De Keijzer met een venijnige schuiver en hielp Feyenoord alsnog aan drie punten.

Feyenoord is nog altijd derde in de Eredivisie en zet FC Twente weer op drie punten. Na de eerste halve Conference League-finale tegen Olympique Marseille wacht zondag een bezoek aan Fortuna Sittard. FC Utrecht lijkt als nummer zeven al zeker van de play-offs om Europees voetbal en speelt zijn volgende wedstrijd vrijdag, thuis tegen NEC.