Ajax- en PSV-fans richten tot 20.000 euro schade aan: 'Maar Kuip staat er nog'

18 april 2022 om 15:32

De fans van Ajax en PSV hebben tijdens de bekerfinale voor 10.000 tot 20.000 euro schade aangericht aan De Kuip. Dat vermoeden spreekt stadiondirecteur Jan van Merwijk uit in gesprek met RTV Rijnmond.

Vooral de supporters uit Amsterdam, maar ook die uit Eindhoven misdroegen zich in Rotterdam. Zo werden de toiletten achter de Ajax-vakken gesloopt en werd er brand gesticht in de afvalbakken. Achter het doel van de PSV-zijde is er door fakkels brandschade aan het beton van de constructie van De Kuip. "Als de fakkels te heet worden, gooien supporters ze gewoon weg in de Kuip", legt Van Merwijk uit.

Daar bleef het overigens niet bij. Zo brachten Ajax-fans schade toe aan het meubilair in het stadion van aartsrivaal Feyenoord. De muren en stoelen werden volgeplakt met Ajax-stickers. "Dat moet een schoonmaakploeg er nu allemaal af gaan krabben." Ook is er met graffiti gespoten en na de wedstrijd zijn een aantal mensen 'gaan pissen over de stoelen op de tribunes in de Kuip', aldus Van Merwijk, die positief blijft. "Dit maken we niet voor de eerste keer mee. De Kuip staat er nog. Hij staat zoals altijd te blinken in de zon."

Volgens Van Merwijk zal De Kuip de schade verhalen op de KNVB, dat het stadion huurde voor de bekerfinale. De bond zal het bonnetje op zijn beurt weer doorsturen naar Ajax en PSV.