Van de Kerkhof: 'Ik snap wel wat Ten Hag bedoelde, maar zo werkt voetbal'

18 april 2022 om 12:03

PSV-icoon Willy van de Kerkhof heeft zondag genoten van de bekerfinale. De oud-middenvelder denkt ook dat de wedstrijd in De Kuip gevolgen kan hebben voor de titelstrijd.

PSV won de zondag met 2-1 van Ajax, waardoor de Eindhovenaren aan de haal gaan met de KNVB Beker. "Deze wedstrijd was finalewaardig", vertelt Van de Kerkhof een dag later bij Omroep Brabant. "Alles zat erin: mooie doelpunten, afgekeurde goals, een gevalletje randje buitenspel, oud PSV'er Mohamed Ihattaren die erin kwam bij Ajax, een ontevreden Amsterdamse trainer... En deze keer viel het de goede kant op voor ons."

Na de finale stelde Erik ten Hag dat Ajax het meer verdiende om te winnen. "Ik snap wel wat hij bedoelde", stelt Van de Kerkhof. "Maar zo is voetbal nu eenmaal. De ene keer heb je wat minder geluk dan de andere keer. Maar die val van Dusan Tadic, waar Ten Hag ook over vertelde, was absoluut geen strafschop waard. Tadic ging veel te theatraal naar de grond."

In de komende weken moeten Ajax en PSV zich weer focussen op de titelstrijd. De Amsterdammers staan vier punten voor, maar Van de Kerkhof acht PSV niet kansloos. "Ajax moet een wedstrijd verliezen en een wedstrijd gelijkspelen. Maar dat zit er zomaar in. Ajax is niet meer de ploeg die drie maanden geleden iedereen overklaste. Ze laten heel wat steekjes vallen, dat zag je zondag ook. Daar kun je als tegenstander gebruik van maken. Misschien weegt het verlies van zondag door bij Ajax. Het wordt een heel leuk competitieslot."