AZ gaat door met 'veelbelovende middenvelder': "Altijd het vertrouwen gevoeld"

12 april 2022 om 18:58

Fedde de Jong heeft zijn contract bij AZ verlengd. De middenvelder van Jong AZ zette dinsdag zijn handtekening onder een contract tot 2025. Het oude contract van De Jong liep af.

De Jong loopt bijna zes jaar rond in de jeugdopleiding van AZ en is dit seizoen een van de aanvoerders van de beloftenploeg. "Ik heb altijd het vertrouwen gevoeld vanuit de club", zegt De Jong op de clubsite van AZ. "Ergens had ik dus wel verwacht dat we verder met elkaar wilden. Voor mij was het simpel: ik wil gewoon heel graag bij AZ blijven. Ik denk dat er een toekomst voor mij ligt bij deze club."

"Ik speel dit seizoen in veel verschillende teams en competities. De ene keer in de Youth League, dan weer met Jong AZ en dan weer op de bank bij het eerste. Voor mij zijn dat mooie ervaringen. In de Youth League heb ik bijvoorbeeld in toernooiverband kunnen spelen met een hoge intensiteit. Mijn doel is om vanaf komende zomer vast onderdeel uit te maken van de A-selectie. Tot die tijd wil ik goede resultaten behalen met Jong AZ. Uiteindelijk hoop ik ooit aanvoerder van het eerste te worden", zegt De Jong.

Hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg legt uit waarom hij blij is dat De Jong verlengt bij AZ. "Fedde is een veelbelovende middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij beschikt over zowel scorend vermogen als loopvermogen. Ook heeft hij als achttienjarige al aardig wat vlieguren gemaakt in het betaald voetbal. Daarnaast heeft Fedde zijn waarde getoond als aanvoerder in het Youth League-team van AZ."