Eredivisie-primeur voor Nijhuis: 'Ik ga voor één keer meer verdienen'

12 april 2022 om 15:02

De KNVB heeft Bas Nijhuis aangesteld voor de resterende minuten van Vitesse - Sparta en dus gaat de ervaren scheidsrechter de kortste wedstrijd uit zijn loopbaan fluiten. Misschien hoeft hij niet eens te fluiten, lacht hij.

Nijhuis stuurt volgende week dinsdag zijn auto naar Arnhem om de laatste zes minuten van het gestaakte competitieduel tussen Vitesse en Sparta in goede banen te leiden. "Ik kan me niet heugen dat ik ooit zo kort heb gefloten... Nou ja, ik fluit al bijna nooit, misschien wordt dit wel de eerste wedstrijd waarin ik helemaal niet fluit", lacht Bas in De Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen.

Vitesse - Sparta wordt hervat met een doeltrap voor Maduka Okoye. "Ik moet nog even precies kijken, maar daar beginnen we", laat hij weten. "Het is ook wel een rare aanloop, want ik ga nu trainen en normaal train ik anderhalf uur, maar ik heb nu gewoon tijd over. Ik hoef maar zes minuten te trainen." Op serieuze toon: "Het is echt wel belangrijk voor de clubs, voor de stand op de ranglijst. Dus ik ben benieuwd hoe die zes minuten gaan."

Nijhuis wordt overigens niet voor maar zes minuten betaald door de KNVB. "Ik krijg een volledige wedstrijdvergoeding. Ik heb een vriend, die is advocaat, een hele goede. Die ga ik even bellen dat ik voor één keer meer verdien per uur dan hem!"