Walemark: 'Als ik dat niet zou vinden, zou ik niet op het veld moeten staan'

10 april 2022 om 19:58

Patrik Walemark is blij dat hij eindelijk van de nul af is als Feyenoord-speler. In het duel met Heracles Almelo maakte hij zijn eerste officiële doelpunt.

Als invaller maakte Walemark het verschil tegen Heracles. "Het was een mooie manier om deze wedstrijd binnen te komen, mijn eerste balcontact. Dus ja, ik ben er erg blij mee", zegt Walemark tegen ESPN. "Het voelt als een grote opluchting, ik heb hier lang op gewacht. Het is belangrijk voor mij en mijn zelfvertrouwen. Een doelpunt is altijd fijn. We hebben nu een goede concurrentiestrijd tussen mij, Reiss en Ali (Nelson en Jahanbakhsh, red.) op de rechterkant. Dat zijn allemaal fantastische spelers. Het is lastig, maar ik hoop dat dit doelpunt me kan helpen."

Walemark hoopt ongetwijfeld op meer. "Ik denk dat elke speler zo denkt. Iedereen wil spelen en vindt ook dat hij moet spelen. Als ik dat niet zou vinden, zou ik sowieso niet op het veld moeten staan. Ik vind altijd dat ik moet spelen en ik verwacht dat de andere spelers ook zo denken."