Code rood bij Manchester United: 'Onacceptabel, we zijn gewoon niet goed genoeg'

9 april 2022 om 19:13

Ralf Rangnick is ontgoocheld door de wanprestatie van Manchester United op bezoek bij Everton. De Mancunians verloren op Goodison Park met 1-0 en zien een Champions League-ticket verder uit zicht verdwijnen. 

Manchester United is door de nederlaag weggezakt naar de zevende plaats op de ranglijst. "Het wordt nu heel moeilijk om ons te plaatsen voor de Champions League", erkent Rangnick in gesprek met BBC Sport na afloop van het duel. "Zolang we onze eigen wedstrijden niet weten te winnen, heeft het ook geen zin om naar andere ploegen te kijken en te hopen op gunstige resultaten", stelt de interim-manager, die niet kon voorkomen dat zijn ploeg slechts één van de laatste zes wedstrijden wist te winnen.

Rangnick krijgt bijval van doelman David de Gea. De Spaanse sluitpost kraakt harde noten over zijn ploeg. "Zij waren bereid om meer te geven voor een goed resultaat dan wij. Dat is onacceptabel. Ik weet eigenlijk niet goed wat ik moet zeggen, om eerlijk te zijn. We zijn gewoon niet goed genoeg, dat is zeker. Het wordt heel moeilijk om in de top-vier te komen", foetert hij voor de camera van BT Sport.

United staat met 51 punten op de zevende plek in de Premier League. Wanneer Tottenham Hotspur wint van Aston Villa, bedraagt het gat tot de Champions League-plaatsen zes punten.