LIVE-discussie: Ajax start met Schuurs en Tagliafico tegen Sparta

9 april 2022 om 18:50
Laatste update: 9 april 2022 om 19:08

Ajax wil zaterdag een volgende stap zetten richting de 36ste landstitel in de clubhistorie. De Amsterdammers nemen het in eigen huis op tegen Sparta, dat de punten hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie.

Ajax moet het nog altijd stellen zonder Lisandro Martínez, terwijl ook Noussair Mazraoui ontbreekt. Daardoor verschijnen Perr Schuurs en Nicolás Tagliafico aan de aftrap. Zij vormen een defensie met Jurriën Timber en Daley Blind. Davy Klaassen is de vervanger van Antony, waardoor Steven Berghuis als rechtsbuiten speelt. Klaassen vormt een middenveld met Edson Álvarez en Ryan Gravenberch. De Mexicaan begon vorige week nog als wissel, maar hij lost Mohammed Kudus weer af.

Maarten Stekelenburg is een opvallend gezicht in de wedstrijdselectie. De ervaren doelman kwam op 29 augustus voor het laatst in actie, waarna hij zwaar geblesseerd raakte. Met Stekelenburg op de bank verdedigt Ajax een voorsprong van vier punten op PSV, dat zondag in actie komt tegen RKC Waalwijk.

Sparta is juist in een degradatiestrijd verwikkeld. De Rotterdammers staan zestiende, maar hebben slechts één punt minder dan nummer vijftien Willem II. De Tilburgers speelden bovendien al drie duels meer. De intenties van trainer Henk Fraser lijken duidelijk in de Johan Cruijff Arena: Lennart Thy, Adrián Dalmau en Younes Namli beginnen op de bank.

De opstellingen
Ajax: Onana; Timber, Schuurs, Blind, Tagliafico; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Berghuis, Haller, Tadic.

Sparta: Okoye; Abels, Van Mullem, Vriends, Pinto; Jans, De Kamps, Auassar, Verschueren; Engels, Van Crooij