Oranje Leeuwinnen slopen Cyprus volledig, maar vergeten recorduitslag te halen

8 april 2022 om 22:38
Laatste update: 8 april 2022 om 22:40

De Oranje Leeuwinnen hebben het publiek in Groningen op een waar spektakel getrakteerd. Er werd met 12-0 gewonnen van Cyprus.

Vooraf werd er al gespeculeerd of de 12-0 recordoverwinning verbeterd zou worden in het WK-kwalificatieduel met Cyprus. Dit lukte uiteindelijk net niet. De wedstrijd begon wat moeizaam. Nederland creëerde de nodige kansen, maar Cyprus-sluitpost Maria Matthaiou hield haar ploeg een aantal keer uitstekend op de been.

In minuut 23 wist Oranje de ban echter te breken via Vivianne Miedema en daarna ging het in een razend tempo. Bij rust stond er een 5-0 tussenstand op het scorebord, door twee doelpunten van Jill Roord en nog twee goals van Miedema.

Na rust raakte de tank al snel leeg bij Cyprus en dat wisten de Leeuwinnen uit te drukken in de stand. Via Lineth Beerensteyn, Miedema en Rood werd de voorsprong verder uitgebouwd naar 8-0, alvorens Sherida Spitse zorgde voor de mooiste treffer van de avond. Ze pegelde de bal van grote afstand achter Matthaiou: 9-0.

Het record van de grootste overwinning kwam in zicht. Miedema (2x) en Esmee Brugts zorgden voor een 12-0 tussenstand. Oranje miste vervolgens echter de nodige kansen en liet de mogelijkheid op de 13-0 recordoverwinning liggen. In de tweede helft mocht Damaris Egurrola haar debuut nog maken.