Feyenoord gewaarschuwd voor Slavia Praag-aanwinst: 'Een mini-Mbappé'

6 april 2022 om 12:28

Mick van Buren ziet Feyenoord als de favoriet in de Conference League-duels met Slavia Praag, dat hem verhuurt aan SK Dynamo Ceské Budejovice. De 29-jarige aanvaller speelde in de jeugd van de Rotterdammers en baalt dat hij nu wéér een ontmoeting met zijn jeugdliefde mist.

"Het blijft bizar", lacht Van Buren in gesprek met Voetbal International. "Het was wel grappig, want ik hoorde dat Feyenoord Slavia niet opnieuw wilde treffen. Dat was hier precies hetzelfde. Ik sprak een paar spelers die liever niet nog een keer tegen Feyenoord wilden spelen. Ze vonden het een goede ploeg en lastig om tegen te spelen."

Van Buren sprak tijdens de groepsfase de hoop uit dat beide clubs door zouden gaan in de Conference League. "Nu kom ik daar niet meer mee weg, haha. Moet ik echt kiezen?" Wel durft hij een voorspelling te doen. "Toch Feyenoord, denk ik. Beide ploegen hebben zich verbeterd in de loop van het seizoen, maar ik denk dat Feyenoord met spelers als Luis Sinisterra en Cyriel Dessers net iets meer individuele kwaliteit heeft. Slavia is als ploeg meer een collectief."

Van Buren adviseert om Yira Sor in de gaten te houden. De 21-jarige Nigeriaanse aanvaller kwam pas in januari naar Slavia. "Hij was reservespeler bij Banik Ostrava, het leek een beetje een gokje. Maar hij maakt indruk. Hij is echt supersnel, ze leggen de bal graag achter de verdediging, hij loopt er wel op. Hij lanceert zichzelf ook vaak. Dan schiet hij de bal richting achterlijn en gaat hij rennen. Tegen Fenerbahçe scoorde hij twee keer en tegen LASK viel hij ook op. Hij is altijd op de brommer, een soort mini-Mbappé."