FC Twente verstevigt vierde plaats met vierde Eredivisie-zege op rij

19 maart 2022 om 21:54

FC Twente is aan een uitstekende reeks bezig en heeft thuis tegen PEC Zwolle de vierde Eredivisie-wedstrijd op rij gewonnen. Het ging met de nodige moeite, maar de zege kwam er wel: 1-0.

PEC was in de afgelopen wedstrijden bij vlagen ijzersterk, maar werd door Twente vanaf de eerste minuut teruggedrongen. Al vroeg in de wedstrijd waren er al kansen voor Virgil Misidjan en Ricky van Wolfswinkel. Het ontbrak Twente op dat moment aan geluk, later werd de ploeg van Ron Jans, die vanwege corona afwezig was, wel beloond.

Na negentien minuten spelen gaf Michel Vlap de bal goed door op Daan Rots, die simpel van dichtbij binnen kon tikken. Een kwartier laten vonden beide spelers elkaar weer, maar toen andersom. Het leverde echter geen goal op. Twente kreeg voor rust kansen op een grotere voorsprong en dat was na rust niet anders. PEC had nog geen kans gehad en kreeg zelf de ene na de andere kans tegen.

Rond het uur werd de thuisploeg gered door Lars Unnerstall, die Slobodan Tedic kort daarna een kans zag missen. PEC liet de tanden zien en kantelde de wedstrijd, waardoor Twente het in de slotfase moeilijk had. Vlak voor tijd liet Twente zelf een grote kans op de beslissing liggen. De zege kwam niet meer in gevaar.