NEC wint niet van Heerenveen, maar blijft onverstoorbaar in lege Goffert

6 november 2021 om 20:33
Laatste update: 6 november 2021 om 20:42

Zo zorgelijk als de situatie buiten de lijnen is, zo goed gaat het op het veld voor NEC. De Nijmegenaren konden een voorsprong tegen sc Heerenveen weliswaar niet vasthouden en zagen Jonathan Okita in de extra tijd nog de paal raken, maar blijven na de 1-1 in de lege Goffert keurig meedraaien in de subtop van de Eredivisie.

NEC kreeg voor het weekend te horen dat het op zijn vroegst pas na de jaarwisseling weer supporters in het eigen stadion kan ontvangen, maar begon vol geode moed aan het treffen met Heerenveen. Elayis Tavsan kreeg de eerste kans van de wedstrijd en ook Jordy Bruijn vond Xavier Mous op zijn weg, voordat Tibor Halilovic voor het eerste Friese gevaar zorgde.

De wedstrijd was in het vervolg van de eerste helft weer in balans en Henk Veerman kreeg namens Heerenveen een goede mogelijkheid om tot scoren te komen. De bezoekers startten na rust furieus, werden gevaarlijk via Anthony Musaba en troffen via Halilovic de lat, maar het was NEC dat de leiding nam. Uitgerekend de bij NEC groot geworden Syb van Ottele ging in de fout en Ali Akman kon profiteren: 1-0.

Heerenveen moest even de schrik bekomen, liet enige tijd niets van zich horen, maar kwam twintig minuten voor tijd plotseling op gelijke hoogte: NEC kreeg de bal niet ver genoeg weg en Joey Veerman schoot vanuit de tweede lijn beheerst de 1-1 binnen. In de slotfase had het nog alle kanten op kunnen gaan: Xavier Mous moest pogingen van Okita en Pedro Ruiz onschadelijk maken en Okita raakte dus de paal. Beide teams moeten het doen met één punt.

NEC staat na twaalf speelrondes op achttien punten, voorlopig genoeg voor een gedeelde zesde plek naast Willem II en FC Twente. Heerenveen doet het met vier punten minder en blijft in het rechterrijtje hangen.