'Tot het einde van het seizoen in een lege Goffert spelen, is een nachtmerrie'

5 november 2021 om 17:12

Rogier Meijer hoopt dat de directie van NEC erin slaagt een tijdelijke uitvalsbasis te vinden voor de thuiswedstrijden van de Nijmeegse club. Tot de winterstop kan NEC in elk geval geen supporters verwelkomen in het Goffertstadion.

Ingenieurbedrijf Royal Haskoning BV concludeerde - naar aanleiding van de ingestorte tribune tijdens de Gelderse derby - in de eerste onderzoeksfase dat er veel scheuren in het stadion zichbaar zijn. Meijer schrok van het bericht dat NEC langer zonder publiek moet spelen. "Ik had niet verwacht dat we over een paar weken weer thuis met publiek zouden spelen, maar ik schrok best wel van wat ik hoorde op de persconferentie", erkent hij in gesprek met De Gelderlander.

Als het aan Meijer ligt, werkt NEC de thuisduels in een alternatief stadion af. "Het liefst ga ik naar een ander vast stadion, zoals AZ dat in het verleden heeft gedaan met ADO Den Haag. Dan kan je het stadion een beetje eigen maken. Het moet niet zo zijn dat we voor elke thuiswedstrijd naar een ander stadion moeten. Dat geeft onrust", spreekt de NEC-trainer klare taal. "Tot het einde van het seizoen in een lege Goffert spelen zou wel een soort van nachtmerrie zijn. Zeker als je bedenkt hoe de sfeer was in onze eerste thuiswedstrijden."

Ondanks de omstandigheden beschikt Meijer nog altijd over een dosis humor. "Of op het veld wel een stevig fundament staat? Haha, daar moeten we op doorbouwen", besluit hij tegenover de krant.