'Publiekswissel' na 14 minuten bij Heerenveen: 'Ik vind het ongelooflijk sneu'

31 oktober 2021 om 16:08

Het optreden van Filip Stevanovic tijdens sc Heerenveen - Vitesse duurde zaterdagavond niet langer dan een kwartier. Johnny Jansen begrijpt de teleurstelling bij de negentienjarige aanvaller uit Servië.

Stevanovic moest het veld ruimen na de vroege rode kaart voor Ibrahim Dresevic. Jansen bracht verdediger Nick Bakker voor de Servische aanvaller, die voor het eerst sinds 29 augustus weer eens mocht starten in een Eredivisie-wedstrijd. Zijn reactie op de wissel sprak boekdelen.

"Ik kan deze wissel aan Filip uitleggen en dat gaan we ook zeker doen, maar ik vind het ongelooflijk sneu voor hem. Dit gun ik die jongen gewoon niet", laat Jansen weten aan de Leeuwarder Courant.

De trainer van Heerenveen wil het tegelijkertijd niet té groot maken. "Het klinkt heel zakelijk en hard, maar dit hoort ook bij het leven als profvoetballer", aldus Jansen, die blij was met het applaus van het Friese publiek. "Filip kreeg na een kwartier al een publiekswissel. Hij moet ermee omgaan, hoe vervelend dat moment ook voor hem was."