LIVE-discussie: Veermannetjes op de bank, Vitesse schuift Bazoer door

30 oktober 2021 om 19:11

SC Heerenveen en Vitesse beginnen om 20.00 uur aan een klassieke zespuntenwedstrijd. Het verschil tussen de nummers negen en zes van Nederland bedraagt bij aanvang drie punten en Vitesse kan bij een zege in Friesland dus uitlopen naar zes punten.

De Arnhemmers hadden tijdens de bekermidweek vrij, nadat ze zondag thuis van Go Ahead Eagles verloren. Riechedly Bazoer is terug na een schorsing en vervangt op het middenveld Matús Bero, die juist tegen een schorsing aan is gelopen. Tomás Hájek is nu één van de drie centrale verdedigers en dat gaat ten koste van Enzo Cornelisse. Verder is Nikolai Baden Frederiksen terug in de basis, ten koste van Romaric Yapi.

Henk Veerman zit weer op de bank bij Heerenveen én heeft gezelschap gekregen van zijn licht geblesseerde naamgenoot Joey Veerman. Nicolas Madsen is zijn vervanger op het middenveld. Filip Stevanovic maakte woensdag de winnende in het bekerduel met AFC en vervangt Arjen van der Heide als linksbuiten. Daarnaast is Sven van Beek terug in het hart van de verdediging, op de plek van Nick Bakker.

De opstellingen
SC Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Kaib; Kongolo, Halilovic, Madsen; Musaba, De Jong, Stevanovic.
Vitesse: Schubert; Doekhi, Hájek, Rasmussen; Dasa, Bazoer, Tronstad, Gboho; Openda, Darfalou, Frederiksen.