Messi houdt rekening met vertrek bij Barça: Ik wil ooit nog eens terug

Messi houdt rekening met vertrek bij Barça: "Ik wil ooit nog eens terug"

02-03-2016 21:12
3

Lionel Messi heeft de laatste jaren een haat-liefdeverhouding met de voetbalfans in Argentinië. Toch wil de vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar nog eens in zijn geboorteland spelen.

Messi voegt daar aan toe dat hij niet van plan is om FC Barcelona snel te verlaten. "Ik wil ooit nog eens terug naar Argentinië. Ik weet niet wanneer, maar het is een mogelijkheid", zegt hij tegen het Argentijnse tijdschrift El Grafico. "Ik heb voor mezelf geen doelen vastgesteld. Ik wil blijven voetballen zolang mijn lichaam dat toestaat en ik iets kan toevoegen aan het team."

De 28-jarige superster grossiert in de persoonlijke prijzen en de bekers die hij met Barça won, maar een titel met het nationale elftal ontbreekt. De Argentijnse fans verweten hem zelfs dat hij zich harder inzet voor zijn club dan voor zijn land. Dat wil Messi graag rechtzetten. "Ik ben teleurgesteld als we verliezen met Argentinië, omdat ik weet dat we eigenlijk hadden moeten winnen."

Dat hij met 49 interlandgoals dicht bij het record van Gabriel Batistuta (57) is, doet hem dan ook weinig. "Ik win liever iets met het elftal. Ik heb geen interesse in persoonlijke records. Die zijn er nu eenmaal, maar daar win je geen titels mee."