Spanning stijgt in Zwolle: Zo'n wedstrijddag is lang genoeg
Wedstrijd van de eeuw nadert voor PEC

Spanning stijgt in Zwolle: "Zo'n wedstrijddag is lang genoeg"

20-04-2014 14:12

In en rondom Zwolle neemt de spanning met de minuten toe. De hele stad leeft toe naar de bekerfinale in De Kuip, waar zondagavond om 18.00 uur wordt afgetrapt.

PEC Zwolle stond afgelopen week even in het middelpunt van de belanstelling. Van zenuwen had Jesper Drost echter nog geen last. "Ik associeer de bekerfinale altijd met mooi weer", zegt het talent in De Stentor. "Ik kijk er echt naar uit."

De spelersgroep vertrok zaterdag al richting Rotterdam, waar zondag om half elf werd ontbeten. "Prima", vindt Drost. "Thuis sta je ook niet heel vroeg op als je moet spelen. Zo'n wedstrijddag is lang genoeg." 

"Normaal gesproken kijk je de finale thuis, met een bordje eten op schoot. Nu gaan we dat heel anders beleven", blikt de middenvelder vooruit. "We zullen er zeker van genieten. Maar als je eenmaal op het veld staat is de focus helemaal gericht op de wedstrijd."

Ron Jans heeft nog een verrassing in petto om zijn ploeg vlak voor aanvang in de juiste sfeer te krijgen. "Het zou natuurlijk gek zijn als ik nu al ga zeggen wat er gaat komen", houdt de trainer zijn kaarten nog even tegen de borst.