'Collega's verbazen zich over aanstelling Nijhuis voor bekerfinale'
Scheidsrechter is zeker niet de best presterende van het seizoen

'Collega's verbazen zich over aanstelling Nijhuis voor bekerfinale'

16-04-2014 07:22
12

Bas Nijhuis heeft dinsdag de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle toegewezen gekregen. Binnen het scheidsrechterskorps is met verbazing op die keuze van de KNVB gereageerd, meldt De Telegraaf.

Nijhuis beleeft niet het beste seizoen uit zijn carrière en dat is nog een understatement. De arbiter werd bestraft vanwege wangedrag tijdens het trainingskamp in Turkije en werd ook door de UEFA voor de rest van het seizoen in de ban gedaan. Bovendien zondert hij zich bij bijeenkomsten af van zijn collega's, die hij na het 'lekken' over de gebeurtenissen in Turkije niet meer vertrouwt.

Volgens de ochtendkrant snappen de andere scheidsrechters dan ook weinig van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond, die Nijhuis een cadeautje lijkt te geven. De KNVB is in hun ogen definitief afgestapt van het principe dat de best presterende scheidsrechters de belangrijkste wedstrijden krijgen. Dat bleek misschien ook al toen Björn Kuipers Feyenoord-PSV mocht fluiten, nadat hij bij Roda JC-RKC en Vitesse-Ajax niet zijn sterkste optredens kende.

Nijhuis kijkt intussen uit naar het duel in De Kuip, waar zondag om 18.00 uur wordt afgetrapt. "Het is fantastisch dat ik tijdens de finale op het veld sta. Bekerwedstrijden staan bekend als sfeervol en sportief", aldus de Tukker.