'We kennen de financiële kracht van Chelsea, geen probleem als Diego vertrekt'
Atletico Madrid-trainer Simeone vindt het niet erg als Costa naar Londen verhuist

'We kennen de financiële kracht van Chelsea, geen probleem als Diego vertrekt'

15-04-2014 15:14

Diego Simeone kan er mee leven wanneer Diego Costa komende zomer vertrekt bij Atletico Madrid. De aanvaller maakt dit seizoen een ijzersterke indruk en naar verluidt ligt Chelsea op de loer.

"Het hangt van hem af, hij moet bepalen wat het beste is voor zijn toekomst. We weten dat Chelsea veel financiële kracht heeft en als hij wil vertrekken, dan heb ik daar geen problemen mee", reageert de Argentijnse oefenmeester tegenover Radio Onda Cero. "Ik sta achter de beslissing die hij uiteindelijk zal nemen. De interesse van Chelsea maakt me gelukkig, omdat dat betekent dat mijn spelers beter worden."

Simeone verwacht dat Costa de Londense topclub in ieder geval van een kwaliteitsimpuls kan voorzien. "Samuel Eto'o (spits van Chelsea, red.) heeft de club beter gemaakt en ik denk zeker dat Diego Costa zijn ding daar kan doen, maar op dit moment is hij van ons."

Costa en Simeone staan met Atletico Madrid voor een cruciale fase. De ploeg is met nog vijf wedstrijden te gaan koploper in de Spaanse competitie en staat in de halve finales van de Champions League tegenover uitgerekend Chelsea. In de kwartfinales won Atleti van FC Barcelona.