Arbiter Nijhuis debuteert in 'extra speciale' bekerfinale in de Kuip
"Het is fantastisch dat ik tijdens de finale op het veld sta"

Arbiter Nijhuis debuteert in 'extra speciale' bekerfinale in de Kuip

15-04-2014 12:01
9

Scheidsrechter Bas Nijhuis fluit zondag de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax in de Rotterdamse Kuip. Dat maakt de KNVB dinsdag bekend. Nijhuis leidt de eindstrijd van de KNVB Beker voor het eerst in zijn carrière.

"Het is fantastisch dat ik tijdens de finale op het veld sta. Bekerwedstrijden staan bekend als sfeervol en sportief. Naast dat het mijn eerste bekerfinale wordt, is het extra speciaal doordat het de eerste keer in het Nederlandse voetbal is dat de arbitrage met zowel doellijntechnologie als de vijfde en zesde official werkt. Ik kijk erg uit naar aanstaande zondag", aldus Nijhuis in een reactie.

Nijhuis wordt in Rotterdam bijgestaan door Rob van de Ven en Charles Schaap, Berry Simons is de vierde official van dienst. Ed Janssen en Jochem Kamphuis nemen plaats op de beide achterlijnen. Nijhuis floot inmiddels 278 wedstrijden in het betaalde voetbal, in Europees verband mocht Nijhuis tot op heden vijftig keer aantreden.

Tijdens de bekerfinale in de Kuip wordt Nijhuis voor het eerst in het Nederlandse voetbal 'geholpen' door zowel een vijfde en zesde official als doellijntechnologie. Eerder dit seizoen maakten de extra assistenten al hun opwachting in de halve finales van het bekertoernooi en in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.