'Luxeprobleem voor Van Gaal: coach moet snel beslissen, gevaar dreigt'
Tottenham en Manchester azen op bondscoach van Oranje

'Luxeprobleem voor Van Gaal: coach moet snel beslissen, gevaar dreigt'

15-04-2014 07:02
3

De kans is groot dat Louis van Gaal zijn droombaan in de Premier League krijgt. Met Manchester United en Tottenham Hotspur lijkt er zelfs een luxeprobleem te ontstaan, meldt De Telegraaf.

Van Gaal moet er rekening mee houden dat er twee droombanen in de Premier League tegelijk op zijn pad komen. Het zou daarom zomaar kunnen dat hij een dezer dagen al over zijn toekomst moet beslissen.

Bij Tottenham Hotspur lijkt er sowieso een vacature te ontstaan, want voorzitter Daniel Levy is niet tevreden over de verrichtingen van Tim Sherwood. Bij Manchester United kan het echter nog wel even duren voordat David Moyes wordt ontslagen. 

De eigenaren van Manchester United, de familie Glazer, zijn volgens de ochtendkrant onder de indruk van Van Gaal, met wie naar verluidt vrijdag werd gesproken. Een ontslag van Moyes kost de club echter een vermogen en dus gaat daar tijd overheen.

Die tijd heeft Van Gaal mogelijk niet als hij bij Tottenham Hotspur aan de slag wil. De bondscoach van Oranje lijkt een keuze te moeten maken: of de zekerheid bij de Spurs of de onzekere uitdaging bij het nog grotere Manchester United.