Eindelijk goed nieuws voor Vitesse: procedure kwijtschelding schulden toegewezen

Eindelijk goed nieuws voor Vitesse: procedure kwijtschelding schulden toegewezen

25 april - 17:38
163

Vitesse heeft eindelijk weer eens goed nieuws gekregen. In de rechtbank is besloten dat de procedure voor kwijtschelding van de schulden van de club wordt toegewezen, meldt De Gelderlander.

De Arnhemmers hebben een WHOA-procedure toegewezen gekregen. Via dit traject kunnen bedrijven in nood van hun schulden afkomen door reorganisatie door te voeren. Dit is voor Vitesse noodzakelijk, omdat de club op omvallen staat. Eerder gaf directeur Edwin Reijntjes in gesprek met ESPN ook al aan dat er 'harde klappen op kantoor en in de selectie zullen vallen'. De beleidsbepaler vertelde dat een reorganisatie van vijftig procent van het personeel reëel was.

Vitesse moet in de procedure aan strenge eisen voldoen, maar de WHOA-procedure was een belangrijke pijler in het herstelplan. De grootste schuldeiser van de Arnhemmers is nog altijd voormalig geldschieter Coley Parry. De Amerikaan en zijn investeringsmaatschappij Common Group hebben nog een lening van twaalf miljoen euro exclusief rente uitstaan bij Vitesse.

Tegenover de krant reageert Reijntjes nogmaals over de huidige situatie bij Vitesse. De WHOA-procedure wordt volgens hem ook gezien als een goede stap. "De omstandigheden bij Vitesse zijn zorgwekkend. Met onze schuldenlast staat de toekomst van Vitesse onder druk. Onze huidige schuld is enorm, met name voortkomend uit de lening bij de Common Group."

Alles weten over de situatie van Frenkie én welke Feyenoorders gaan zeker mee naar het EK? Luister Studio Oranje nu hieronder, of op Spotify!