Akpom noemt ideale Ajax-trainer: 'Maar hij lijkt me niet haalbaar'

Akpom noemt ideale Ajax-trainer: 'Maar hij lijkt me niet haalbaar'

25 april - 14:18 Laatste update: 26 april - 10:18
69

Chuba Akpom hoopt op een jonge trainer met nieuwe ideeën bij Ajax. Dat vertelt de spits in gesprek met Ajax Life. De Amsterdamse club is hard op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen, want interim-trainer John van 't Schip gaat dan verder in een andere rol.

In eerste instantie vindt Akpom het lastig om een concrete naam te noemen, maar hij geeft wel een omschrijving van zijn ideale trainer. "Ik zou graag een jonge trainer met frisse ideeën zien", begint de Engelsman zijn verhaal. "Een trainer die de bal wil hebben, die de waarden begrijpt van Ajax en een duidelijke structuur en filosofie heeft."

Na enige tijd komt Akpom toch op een naam voor de trainersvacature in Amsterdam. "Xabi Alonso zou perfect zijn, maar hij lijkt me niet haalbaar", aldus de spits.

Na dit seizoen stopt John van 't Schip als interim-trainer bij Ajax en dus is de club op dit moment hard bezig om een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. Volgens de laatste geruchten zijn Ajax en Graham Potter opnieuw in gesprek, nadat de Engelsman in een eerder stadium liet weten niet te willen instappen. Er hebben echter weer gesprekken plaatsgevonden, waarin gevraagd is aan Potter om zijn beslissing te heroverwegen.