PSV baalt van dubieuze goksponsor: 'Andere partijen betalen daar geld voor'

PSV baalt van dubieuze goksponsor: 'Andere partijen betalen daar geld voor'

20 april - 09:58
44

PSV zit in de maag met een sponsorovereenkomst met Wellbet. De deal verliep jaren geleden, maar het dubieuze Aziatische gokbedrijf adverteert nog altijd met de naam en het logo van de Eindhovense club. Dat zocht NRC uit.

PSV probeerde tevergeefs om zijn naam te laten verwijderen van de website van Wellbet, dat echter onbereikbaar is. Volgens NRC toont het de schimmigheid van de sponsorovereenkomst. De aanstaande landskampioen kreeg 100.000 euro en in ruil daarvoor mocht het bedrijf de naam PSV gebruiken in Azië. 

Wedden

Meer odds

"Heel vervelend", zegt een PSV-woordvoerder in de krant op het nieuws dat de voormalige sponsor 'misbruik maakt' van het logo en de merknaam van de club. "Andere partijen betalen daar veel geld voor, dus dit wil je voorkomen." De Eindhovenaren vermoeden wel dat de gokwebsite nauwelijks nog operationeel is, hoewel Wellbet nog wel sportweddenschappen aanbiedt. "We denken niet dat het ons veel schade berokkent."

PSV sloot de overeenkomst in een tijd dat de Aziatische gokkantoren zich nadrukkelijk op de Europese markt meldden. Volgens NRC ging er achter die bedrijven 'een ondoorzichtige wereld schuil van brievenbusfirma’s in belastingparadijzen, illegale gokwebsites en gebrekkig toezicht.' Zo stuurde Wellbet een acteur naar Eindhoven, die trots de overeenkomst tekende met toenmalig PSV-directeur Toon Gerbrands.