PEC-uitblinker wil hogerop: 'Wil het in de top proberen, kan ook in Nederland'

PEC-uitblinker wil hogerop: 'Wil het in de top proberen, kan ook in Nederland'

17 april - 23:23
19

De kans is groot dat Younes Namli bezig is aan zijn laatste weken in dienst van PEC Zwolle. Dat vertelt de middenvelder, die over een aflopend contract beschikt en het graag hogerop wil zoeken, in gesprek met De Stentor

De 29-jarige Namli vertrekt na de komende vier wedstrijden normaal gesproken uit Zwolle. Er is een optie om zijn verblijf nog met een jaar te verlengen, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren. "Tot we bij PEC Zwolle honderd procent zeker zijn van handhaving, wil ik daar eigenlijk geen uitspraken over doen, maar ik wil ook niet liegen", is hij eerlijk. 

Namli, dit seizoen al goed voor zeven assists en vier doelpunten, speelde eerder al in Rusland en Amerika. Niet al te lang terug had hij de mogelijkheid om weer te vertrekken bij PEC, maar hij liet een avontuur in het Midden-Oosten toen schieten omdat hij net vader was geworden. De behoefte om opnieuw naar het buitenland te trekken, is inmiddels wel weer gegroeid. "Ik heb natuurlijk ambities. Ik denk en hoop dat ik heb laten zien dat ik op een hoger niveau wel meekan. Er is wel interesse, maar ik laat het over aan mijn zaakwaarnemers tot we veilig zijn en tot een punt dat ik weet: dit is iets voor mij", vervolgt hij. 

Waar Namli op hoopt? "Het is moeilijk te zeggen, ik ben een gevoelsmens en ruil Zwolle ook niet zomaar in. Ik wil het graag in de top proberen, dat kan ook in Nederland zijn, maar competities in Spanje of Italië vind ik ook mooi."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: