VVV maakt pikante goal van Seuntjens ongedaan, maar verspeelt toch punten

8 augustus 2021 om 16:25

VVV-Venlo heeft de eerste topper van het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen niet weten te winnen. NAC Breda pakte in de absolute slotfase een punt in De Koel dankzij een goal van invaller Boris van Schuppen: 2-2.

Voor de wedstrijd werd Ralf Seuntjens, die ruim twee seizoenen geleden zijn laatste wedstrijd voor VVV speelde, alsnog bedankt voor bewezen diensten. De spits die met NAC tegenover zijn oude club stond kreeg een ingelijste foto aangeboden en zwaaide beleefd naar het publiek, maar was niet van plan om rustig aan te doen. Dat bewees hij al na tien minuten: met de heup promoveerde hij een voorzet van Kestens tot doelpunt.

Die treffer vierde 'The Seun of God' zeer uitbundig en dat werd hem niet in dank afgenomen door het Venlose publiek, dat hem het restant van de wedstrijd uitfloot. De spelers van VVV namen zelf ook wraak. Brian Koglin nam deel één daarvan voor zijn rekening door nog voor rust een vrije trap via de binnenkant van de paal binnen te schieten.

In de tweede helft werd de ommekeer helemaal vormgegeven. VVV was de bovenliggende partij en kreeg na een klein uur spelen loon naar werken. Daarvoor had het wel de hulp van Colin Rösler nodig, die op onbegrijpelijke wijze een eigen doelpunt maakte. Hij schoot de bal achter Nick Olij terwijl hij amper onder druk werd gezet en de bal makkelijk weg had kunnen werden.

De slotfase werd door NAC aangegrepen om alles te geven voor de gelijkmaker. Uiteindelijk was invaller Boris van Schuppen, 'local lad' uit Breda, nodig om die 2-2 ook daadwerkelijk op het scorebord te krijgen. Hij stond in de tweede minuut van de blessuretijd op de goede plek om een afvallende bal in de verre hoek te volleyen en de Brabanders op de valreep alsnog een punt te bezorgen.