Ten Hag vreest niet voor ontslag

Ten Hag vreest niet: 'Ben niet bezig met een ontslag, totaal niet'

Vandaag om 20:54

Erik ten Hag is niet bezig met een ontslag bij Manchester United. De manager van de Engelse topclub staat na de 0-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur onder immense druk. Kort na het duel vroegen diverse Engelse analisten zich al af of zijn positie nog wel houdbaar is. 

"Na twee of drie minuten een goal tegen krijgen, dat deed iets met ons geloof", vertelt Ten Hag na de wedstrijd voor de camera van de BBC. "Het was totaal onnodig. Het was dezelfde fout die we maakten tegen FC Twente. Zo'n fout moeten we gewoon direct tackelen."

"We moeten hiermee dealen, en veerkracht tonen", vervolgt Ten Hag. "We moeten dit accepteren en beter worden, focussen op de volgende wedstrijd en elke dag dingen blijven verbeteren."

Ondertussen neemt de druk op de oud-trainer van Ajax behoorlijke proporties aan. Een ontslagbrief spookt nog niet door zijn hoofd. "Daar ben ik niet mee bezig. Totaal niet. We hebben allemaal de beslissing gemaakt om te blijven. De eigenaren, de staf, de spelers, ikzelf. We hebben die keuze gemaakt na een heldere evaluatie. We wisten dat het wat tijd zou gaan kosten. We zitten allemaal op dezelfde golflengte."

Komende donderdag wacht alweer de volgende wedstrijd voor United. Dan staat het bezoek aan FC Porto, in het kader van de Europa League, op het programma. "We zullen ons terugknokken. Er is altijd weer een nieuwe dag, en hier zullen we van leren. Mijn spelers hebben sterke karakters."