Antwerp - Beerschot wordt niet uitgespeeld

Beerschot en Kuyt hebben genoeg gezien en willen duel met Antwerp niet uitspelen

Vandaag om 20:08
Laatste update: om 20:29

Het restant van het duel tussen Royal Antwerp FC en het Beerschot van trainer Dirk Kuyt wordt niet meer uitgespeeld. Aanvankelijk zouden de laatste minuten maandag worden afgewerkt, maar dat hoeft van Beerschot niet meer. 

De wedstrijd stond vanwege eerdere dreigementen van Beerschot-fans al onder hoogspanning. Toen Antwerp zondagmiddag uitliep naar 4-0, escaleerde het. Er bleef vuurwerk op het veld gegooid worden vanuit het uitvak. Toen dat na een tijdelijke staking wéér gebeurde, floot de arbiter definitief af. 

De regels in België schrijven dan voor dat een duel vervolgens zonder publiek wordt uitgespeeld. Dat zou maandag om 14.00 uur gebeuren. Inmiddels is duidelijk dat Beerschot besloten heeft om op te geven. De wedstrijd eindigt zo reglementair in een 5-0 nederlaag. 

'Na overleg tussen beide clubs is er besloten om de wedstrijd niet te hervatten omwille van veiligheidsmaatregelen, wat betekent dat Beerschot zich officieel terugtrekt en dus forfait geeft voor het resterende gedeelte van de wedstrijd', luidt het statement van de club.