Farioli vond keuzes niet risicovol: 'Was een ander Ajax'

Farioli vindt keuzes niet risicovol: 'Was inderdaad een ander Ajax'

Vandaag om 19:37
Laatste update: om 20:33

Francesco Farioli vindt het niet risicovol dat hij met Christian Rasmussen en Jaydon Banel in basis begon tegen RKC Waalwijk. De Ajax-trainer geeft ook een update rondom de blessure van Steven Berghuis. 

"Nee. Je weet nooit hoe een wedstrijd loopt", luidt het antwoord van Farioliop de vraag of het risicovol is om met twee andere buitenspelers te beginnen. "De spelers deden het prima en waren geduldig. De tegenstander kreeg geen kansen en we creëerden zelf gevaarlijke aanvallen en kansen tegen een team dat zijn hele leven geeft om te verdedigen. Deze overwinning is weer een stap vooruit qua mentaliteit", vertelt de Italiaanse oefenmeester tegenover de camera van ESPN.

Verslaggever Hans Kraay Jr. wijst Farioli erop dat Ajax beter ging spelen toen Bertrand Traoré en Mika Godts invielen. "Het was inderdaad een ander Ajax. De inbreng van Rasmussen en Banel was naar mijn mening positief, ze zijn nog onervaren en moeten nog veel minuten maken. Tuurlijk brengen sommige spelers wat anders dan anderen."

Traoré was belangrijk voor de Amsterdammers door de 0-1 te scoren. Hans Kraay ziet de aanvaller opeens superfit zijn. "Bertrand heeft veel individuele kwaliteiten. In de afgelopen jaren heeft geen continuïteit gehad, maar hij wordt nu fitter en proberen die continuïteit er wel in te krijgen", aldus de Ajax-trainer

Tot slot wordt Farioli gevraagd wanneer de geblesseerde Steven Berghuis weer fit is. "Dat kunnen we pas zien na de interland periode. De komende twee wedstrijden zal hij er niet bij zijn."